Pages

31 October 2010

Susu Pediasure - Untuk kanak-kanak kurang selera makan?..

Aritu masa shahmi jumpa pakar, doctor nasihatkan bagi shahmi minum susu pediasure sebab berat dia naik sikit-sikit je. Mula-mula tu rasa ragu-ragu juga. Tapi lepas search kat internet, nampaknya susu ni ok. Tapi tak boleh minum kerap. Dalam satu hari tu minum sekali atau dua kali je. Harga pun agak boleh tahan.Pada mereka-mereka yang mempunyai masalah anak tak selera makan macam shahmi, bolehlah cuba susu Pediasure ni ye. Aku berani cuba pun sebab dah dicadangkan oleh pakar. Mana tahu lepas ni berat badan dan selera makan shahmi bertambah.


"Susu pediasure ni just nak bantu tingkatkan selera makan anak-anak ajer, bukan boleh diambil macam minum susu FM biasa. lagipun dier agak manis dari susu lain kerana kalori yang ader di dalamnya lagi banyak sebab itu ia agak manis. tertulis kat tin susu tu ia sesuai untuk anak yang cerewet makan, yang sakit dan perlu makan menggunakan tiub. kalu unutk kanak-kanak yang duk hospital yang makan menggunakan tiub, mereka akan gunakan susu ini sebagai ganti makanan sebab ia membekalkan kalori. sukatan yang nak diberikan bergantung kepada berapa banyak makanan yang kita nak bagi. ikut sukatan susu pediasure ni untuk menghasilkan 125 ml makanan, hendaklah 5 skop susu dengan 190 ml air. tapi hati-hati bebudak yang diebetik tidak sesuai menggunakan susu ini. - info from google"

3 ulasan:

mrs azlan said...

DIEBETIK TU APA?

mama ami rania said...

Sbnrnya diabetic..kencing manis. Huhu

Anonymous said...

Sis..ank sy 15bln.mnum s26..tpi berat bdn x ok..mcm bminat dgn susu pediasure.tpi msih ragu2 la..pediasure blh selang seli dgn susu dia mnum skrg ke?

 
Photobucket